020 3690510 [email protected]

Ben je opzoek naar een nieuwe websitebouwer? Vraag je je af hoe je een goede keuze kunt maken zodat je de service krijgt die je verdient?

Je wilt namelijk een lange termijn relatie met een webdesigner opbouwen en dat je een goede dienst krijgt geleverd. Het kan zijn dat je een geheel nieuwe site wilt laten maken of dat je ontevreden bent met de huidige partij waarmee je samenwerkt.

Je gaat naar Google en daar wordt het toch wat lastig want er zijn zoveel verschillende webdesigners. Allemaal rekenen ze verschillende prijzen en gebruiken ze verschillende systemen om jouw website te realiseren. Ook geven ze allemaal een andere service nadat de website is gebouwd.

Het is in je keuze belangrijk om geen appels met peren te vergelijken. Daarom willen wij jou helpen met de 6 belangrijkste zaken waar je op moet letten als je opzoek bent naar een nieuwe webdesigner.

Tip 1: Let op de systemen die de websitebouwer gebruikt

Er zijn veel verschillende partijen die websites maken en ze gebruiken uiteenlopende systemen. Ons advies is om te kiezen voor een partij die werkt met een bekend open source content management systeem zoals WordPress, Joomla of Drupal. Het grootste voordeel hiervan is dat je website eenvoudig uit te breiden is met extra plugins die door de open source community worden ontwikkeld.

Een ander voordeel is dat je met een open source website makkelijker kan overstappen naar een andere websitebouwer of webhosting omgeving wanneer dit nodig is. Je vermijdt de zogenaamde ‘vendor lock in’.

Wanneer een partij werkt met een zelfgebouwd systeem kan dit vaak veel lastiger omdat de website gekoppeld is aan hun beheersysteem. Als laatste is een open source website vaak goedkoper omdat de websitebouwer bestaande systemen gebruikt om jouw website te realiseren.

Tip 2: Zorg voor een responsive design

In deze tijd is het heel belangrijk dat je website goed zichtbaar is op smartphone, tablet en desktop pc’s. Meer dan 80 procent van de mensen heeft internet op zijn mobiel of tablet en een prettige gebruikerservaring op deze apparaten is belangrijk om geen klanten mis te lopen.

Stel je voor dat iemand in de trein of bus op de smartphone jouw diensten wilt bekijken, je interessante artikel wilt lezen of zijn of haar contactgegevens wilt achterlaten. Dan is het belangrijk dat je website zich anders gedraagt dan wanneer iemand dit thuis achter ze normale computer doet. Anders zullen deze mobiele bezoekers je website verlaten. Het scherm op de smartphone is immers veel kleiner dan het scherm van een normale pc.

Wanneer je kijkt naar verschillende webdesigners dan is het belangrijk om te kiezen voor een partij die responsive websites aanbiedt. Dit is een website waar het design zich automatisch aanpast aan het scherm zodat een goede gebruikerservaring gegarandeerd is en je geen nieuwe klanten misloopt.

Tip 3: Laat je niet misleiden door goedkope eenmalige prijzen

Eenmalig een website voor een paar honderd euro laten maken klink heel goed. Tot je vragen hebt over hoe je teksten en afbeeldingen kan aanpassen of andere extra functionaliteiten die je afneemt. Dan worden er vaak ineens hoge kosten in rekening gebracht.

Je ziet ook dat veel webdesign partijen nooit veiligheidsupdates doorvoeren, waardoor het een kwestie van tijd is totdat je website wordt gehackt. Als de websitebouwer dan ook geen back-ups van je website heeft gemaakt ben je goed de pineut.

Een goedkope website laten maken voor een eenmalig goedkoop bedrag kan erg aantrekkelijk lijken, maar kan op de lange duur verkeerd uitpakken. Onwetendheid over het belang van support op het beheersysteem, veiligheidsupdates en back-ups wordt door veel websitebouwers helaas misbruikt. Let daar dus goed op!

Tip 4: Bepaal hoe ver je wilt gaan qua design

Bij het kijken naar een design heb je over het algemeen twee keuzes. Of je werkt met een standaard template design of je laat een custom design maken door een webdesigner. Een standaard template is goedkoop en heeft vaak een prijskaartje van rond de €600-800 euro.

Nadeel van een standaard template zijn weinig mogelijkheden tot aanpassing of herstructurering van verschillende onderdelen van je website. Een custom design is daarin tegen volledig naar wens aan te passen en is daarom vaak ook veel duurder. Voor onder de €2500-€3000.- zal je geen goede custom design website krijgen.

Belangrijk is om te beseffen dat een custom design in deze tijd meestal niet het belangrijkste is. Je design dient goed genoeg te zijn om een professionele indruk te maken, maar dat is voor de meeste ondernemers voldoende.

Ons advies is om je geld niet te steken in dure custom designs. Wanneer je meer klanten wilt, kan je het beste focus hebben op content marketing en zoekmachine optimalisatie. Daar ga je als bedrijf groei mee realiseren en dat is natuurlijk het belangrijkste.

Tip 5: Zorg dat de webbouwer verstand heeft van Google

Tegenwoordig is het voor elke ondernemer belangrijk om een positie te hebben in de grootste zoekmachine ter wereld. Veel van je concurrenten hebben immers ook een plekje in Google waardoor ze een voorsprong hebben op jou als jij dat niet hebt.

Het is daarom van belang dat je webdesigner ook verstand heeft van zoekmachineoptimalisatie. Als je net een nieuwe website begint, is het namelijk eenvoudig om meteen te werken aan gevonden worden in de zoekresultaten.

Je gaat immers nieuwe teksten schrijven en daarin kan je meteen de juiste zoekwoorden meenemen waarop jouw klanten zoeken. Zoek een partij die je hier direct advies in geeft of besteed het schrijven van de teksten aan ze uit.

Voor het zelf schrijven van de teksten moet je natuurlijk wel weten welke zoektermen je klanten gebruiken. Ook verschilt de concurrentie per zoekwoord en is het lang niet altijd het beste om te gaan voor zoektermen met het hoogste zoekvolume.

Deze zoekwoorden hebben namelijk vaak meer concurrentie en vandaar dat het lastiger is om hoog te komen. Ook is het goed om je voornamelijk te richten op zoektermen die een duidelijke koopintentie bevatten zoals “webshop laten maken” of “pizza bestellen”.

Dit zijn zoektermen die worden gebruikt door klanten die ook echt geld willen besteden aan jouw product of dienst. Andere zoektermen zoals “evenement organiseren” of “blog artikel schrijven” bevatten meer een informatie behoefte die je kunt vervullen door middel van waardevolle content.

Een informatiebehoefte geeft vaak aan dat iemand een bepaald probleem heeft waarvoor hij of zij een oplossing zoekt. Deze persoon wilt in echter in deze fase niet direct iets kopen bij jou om dit probleem op te lossen.

Als deze mensen op je website komen, heeft dit als voordeel dat jij je positioneert als expert binnen jouw vakgebied. Deze bezoekers zullen dan sneller met je contact opnemen als ze op een later moment wel openstaan om meer te horen over jouw diensten.

Tip 6: Inventariseer de marketing tools

Om goede online marketing te doen, heb je bepaalde tools nodig. Zonder deze tools is het lastig om je bereik en je klantenbestand te vergroten. In deze tijd is het belangrijk om net even wat meer waarde te geven dan je concurrenten en een goede manier om dit te doen is door middel van content marketing.

Een goede manier om content te delen is door middel van het schrijven van artikelen. Dus zorg ervoor dat je webdesigner een blog integreert waar je artikelen kunt plaatsen waarmee je jouw potentiële klanten verder helpt.

Een andere marketing tool die niet mag ontbreken is het opbouwen van een eigen e-mailbestand. Het voordeel van een dergelijke e-mailbestand is dat deze volledig in jouw eigen handen is. De e-mail adressen zijn van jou en niet van Google, Facebook, Twitter of een ander groot internationaal bedrijf.

Het opbouwen van een e-maillijst is dus echt een waardevolle asset. Wanneer je meer inschrijvingen wilt op je nieuwsbrief, kan je overwegen om een e-book te schrijven. Deze bied je dan aan in ruil voor de inschrijving op jouw nieuwsbrief.

Heb jij nog vragen naar aanleiding van de bovenstaande tips? Laat je vraag achter in de comments en we zullen je vraag persoonlijk beantwoorden. Ken jij nog iemand die opzoek is naar een websitebouwer? Deel dan ons artikel zodat diegene gebruik kan maken van onze tips!