020 3690510 [email protected]

Ben je een eigen webshop begonnen of wil je dit in de toekomst gaan doen? Dan moet je natuurlijk wel weten hoe je dit aanpakt, want er zijn al veel mensen voor jou de boot in gegaan. Met een aantal praktische tips kun je echter snel weten wat de do’s en dont’s zijn omtrent het opzetten van een succesvolle webshop.

Online vindbaarheid een must

Doordat de webshops tegenwoordig uit de grond schieten moet je hier natuurlijk op goede manier mee omgaan. Daarom zijn goede SEO en/of SEA campagnes van belang om jouw online vindbaarheid te verbeteren.

Het realiseren van online vindbaarheid kan natuurlijk door het aangaan van een SEA campagne, maar de kosten hiervan liggen over het algemeen wat hoger. In het begin kun je daarom zelf ‘linkbuilding’ activiteiten uitvoeren om zodoende de waarde van jouw website te verbeteren.

Ook is het verstandig om Google te laten zien dat je website actief is. Je kunt bijvoorbeeld wekelijks een kwalitatieve blog op je website plaatsen. Door activiteit op jouw website kenbaar te maken zal ook de vindbaarheid verbeteren.

Een WordPress Webshop

Een uitstekende keuze is het laten realiseren van een webshop in WordPress. Dit zal dan in combinatie zijn met de Woocommerce webshop plugin. Het design en de ingewikkelde technische zaken kan je door een webdesign partij laten realiseren. Maar daarna is het systeem om zelf de webshop te beheren eenvoudig aan te leren en daarom is het ook mateloos populair. Voor het toevoegen van nieuwe producten en/of productcategorieën hoeft u geen technicus te zijn, want dit is allemaal gebruiksvriendelijk gemaakt door het systeem.

Magento webshop

Een ander alternatief is het laten ontwikkelen van een webshop in het Magento CMS. Dit is een complexer systeem dan WordPress en daarom minder geschikt voor iemand die nog nooit een webshop heeft gehad. Echter, bied het wel veel mogelijkheden en is het een systeem dat geschikt is voor grote internationale webshops.

Advies nodig?

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel vragen hebt over het ontwikkelen van een webshop. Wanneer je telefonisch contact met ons opneemt, kunnen wij de vragen voor je beantwoorden. Ook kan je een vraag stellen in de comments en dan zullen wij daar persoonlijk op reageren.